Tisuće navijača ispunilo katedralu Sv. Petra u Kölnu


Njemački klub Köln se vrlo brzo vratio u prvu Bundesligu, a navijači toga kluba su katedralu Sv. Petra, inače jednu od najpoznatijih crkvi na svijetu, ispunili u potpunosti kako bi se pomolili za uspjeh uoči važne utakmice.

Foto: gloria.tv

Foto: gloria.tv

Naime, prije nego će navijači otići na stadion na kojem je njemački klub, Köln, u drugom kolu Bundeslige dočekao moćnu Borussiju Dortmund, skoro 5 000 navijača Kolna ispunilo je spomenutu katedralu. Koln je poražen 23. kolovoza od daleko jačeg kluba iz Dortmunda, ali su navijači već pobijedili. U katedrali su otpjevali i klupsku himnu te razvukli šalove.

Podsjetimo, katedralna crkva u Koln Svetog Petra i Djevice Marije inače je i sjedište Kölnske biskupije, a posvećena je Svetom Petru i Blaženoj Djevici Mariji te je poznati je spomenik njemačkog kršćanstva, gotičke arhitekture te ustrajne vjere i opstojnosti stanovnika Kölna.

Izgradnja katedrale je počela davno, još u 13. stoljeću, a dovršena je uz prekide krajem 19. stoljeća. Godine 1996.  upisana je na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedno od najpoznatijih građevina u Njemačkoj i znamenitost grada Kölna, te kao "iznimno djelo ljudske kreativne genijalnosti".

Video možete pogledati ovdje.

 

KT