Travnik

Travnički župnik: Ne brinimo za nevažne stvari


Vjerujemo kako niti jednom svećeniku nije nepoznanica slaviti misu bez naroda, te kako su svi to barem jednom u životu učinili, ali kada to (privremeno) postane - "jedini" način, valja se naučiti nositi s tim...

Preč. Marko Mikić, travnički župnik i dekan, s nama je podijelio svoje poimanje ove izvanredne situacije i poruku za svoje župljane, za koje, kako kaže - redovito moli i uključuje ih u svoje molitve. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

Hvaljen Isus i Marija!
Poštovani djelatnici i djelatnice našeg jedinog tjednika Katoličkog tjednika i portala Nedjelja.ba, dragi čitatelji, dragi moji župljani župe Sv. Ivana Krstitelja.

Hrabri budite, u vjeri oslonjeni na Krista koji je zaglavni kamen. Znam da je svima teško, mučno, dosadno provoditi iz dana u dan po 24 sata dnevno u svojoj kući. Kao župnik poručujem svima da se ne brinu za nevažne stvari, a neka se brinu za ono najvrednije a to je kako ostati živ i zdrav. Poštujte savjete liječnika infektologa/ epidemiologa ljudi od struke, kao i svojih vjerskih poglavara. Ne budite zabrinuti, jer zna Bog za nas i on će nas očuvati i spasiti na samo Njemu svojstven i svemoguć način.

Svi koji žele ili trebaju bilo što važno pitati i podijeliti sa župnikom, broj telefona vjerujem da imate i znate. Župnik svaki dan moli sam, ali u molitvu kao i u svetu misu koju svaki dan slavim, uključeni ste svi, a nakana za vaše pokojne dok je ovakvo stanje na snazi redovno se služi bilo radnim danom, bilo nedjeljom.

Molimo se jedni za druge i mislimo jedni na duge, tako ćemo po molitvi zahvaljujući dobrom i dragom Bogu biti povezani jedni sa drugima. Postite u posne dane, učinite kakvo djelo milosrđa onima  koji su u većoj potrebi ili im je potrebna vaša pomoć.

Slušajte putem medija, radija i televizije, kao i putem portala Nedjelja.ba svetu misu. Molite krunicu slavnu, krunicu Božjeg milosrđa, Lauretanske litanije Gospi kao i molitvu pape Franje Gospi od zdravlja. Sve vas skupa preporučam moćnom zagovoru naše nebeske i Isusove majke Marije, a na sve nas zazivam Božji blagoslov neka nas čuva i štiti.

Po pregorkoj muci Isusovoj,
budi milosrdan nama i cijelome svijetu.

Neka nam ovi sveti dani korizmenog vremena budu ispunjeni, vjerom i molitvom.

J.P., KT