Vodič EU parlamenta kao ideološki novogovor


Iako se Europa danas suočava s mnogim problemima i izazovima vodstvo Europske unije odlučilo se pozabaviti, za obične ljude sasvim trivijalnim pitanjima, kao što je izdavanje vodiča "spolno neutralnih izraza", te mnogih uhodanih pojmova kao što su "čovjek" i "državnik".

Novi vodič poslan je dužnosnicima i zastupnicima u Europskom parlamentu kako bi ih se naučilo koristiti "uključivi jezik" u svim oblicima obnašanja dužnosti, javlja RT, a prenosi tribun.hr

Smjernice, koje se u cijelosti mogu pročitati ovdje, imaju za cilj promijeniti davno usvojene jezične norme te ih okrenuti u smjeru modernih tekovina, posebice po pitanju spolne ideologije.

Dokument tako sugerira "izbjegavanje generičkog korištenja" riječi "čovjek" i njezinih "izvedenica", a u skladu s time se predlažu i alternativni izrazi.

Primjerice: "ljudska vrsta" umjesto "čovječanstvo"; "politički vođe" umjesto "državnika", "poslovna osoba" umjesto "poduzetnika" ili "poduzetnice"; "„sintetički" ili "umjetno" umjesto "izrađeno čovjekovim rukama" te čak "Francuska osoba" umjesto "Francuz" ili "Francuskinja".

Iz ovog kratkog prikaza se može vidjeti kako su "uključive" smjernice zapravo službeno uklanjanje i isključivanje riječi "čovjek", "muškarac" i "žena", što je u skladu s načelima feminističko-transrodne ideologije u kojoj se u potpunosti izbjegavaju riječi poput "on/ona", a preferira se "ono".

Vodič također naglašava kako je "spolno neutralni ili spolno uključivi jezik više od pitanja političke korektnosti" i da "jezik snažno odražava i utječe na stavove, ponašanje i mišljenja".

Oni koji su pročitali Orwellovu knjigu 1984. s punim pravom mogu reći da smo već dobrano zagazili u punu diktaturu pseudo-demokratskog pseudo-liberalnog totalitarizma.

KT