Sarajevo

Božićne čestitke bh. vjerskih predstavnika kard. Puljiću


Vrhbosanskom nadbiskupu Vinku kard. Puljiću i svim vjernicima katolicima predstojeći Božić čestitali su vjerski poglavari u Bosni i Hercegovini.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom zaželio je kard. Puljiću, njegovim suradnicima, svećenstvu, redovništvu i svim vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije „povodom velikog i spasonosnog praznika Rođenja Gospoda Isusa Hrista“ iskrene čestitke i molitve „Bogomladencu Hristu za vaše dobro zdravlje, sreću i blagoslov Božiji sa radostnim pozdravom mira i ljubavi među nama i svim narodima svijeta: Mir Božiji - Hristos se rodi!“ i sretnu i Bogom blagoslovljenu Novu 2018. godinu.

Episkop bihaćko-petrovački Sergije u povodu Božića nadbiskupu Vinku uputio je najsrdačnije čestitke „za radosne praznike Rođenja po ploti Gospoda i Boga i Spasa našega Isusa Hrista, uz želje i molitve da ih proslavite u zdravlju i duhovnom raspoloženju, a novo 2018. ljeto blagosti Gospodnje da Vam protekne u znaku božićnjeg blagoslova i radosti, a posebno bogorodnog arhipastirskog služenja, na spasenje hristoljubive pastve Vaše i napredak i slavu svete Crkve Hristove“.

Predsjednik Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci u svoje je čestitci kardinalu, između ostalog napisao: „Dozvolite mi da u povodu blagdana Božića, Vama i svim vjernicima u Bosni i Hercegovini koji svetkuju ovaj veliki kršćanski blagdan zaželim, u ime Hebrejske zajednice i u svoje osobno ime, čestit Božić i porođenje Isusovo“. Čestitkama se pridružio i predsjednik Jevrejske općine Sarajevo Boris Kožemjakin.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u čestitci vrhbosanskom nadbiskupu i svim katolicima u Bosni i Hercegovini zaželio je da radost blagdana „ohrabri u vama duh milosti Božje i Njegovog dobra“. Izrazivši radost da se „vama katolicima, našim komšijama, bliže blagdanski dani“, kazao je da „nas raduje ono što vas raduje, a žalosti ono što vas žalosti“ te istaknuo kako „kao što nam je Zemlja od koje smo stvoreni zajednička, tako je i ova njena bosanska gruda naš dom i podjednako smo za njenu budućnost odgovorni“, javlja KTA.

KT