Sarajevo

Božićne čestitke vjerskih predstavnika kardinalu i svim katolicima


U povodu Božića nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim katolicima čestitke su uputili vjerski poglavari u BiH.

Upućujući iskrene čestitke kardinalu Puljiću, njegovim suradnicima, svećenstvu, redovništvu i svim vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije, mitropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom napisao je: „Molimo se Bogomladencu Hristu da praznik Hristovog Rođenja dočekate i proslavite u radosti i duhovnom veselju.“

Upućujući srdačne čestitke kardinalu Puljiću i svim katolicima u Bosni i Hercegovini, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović izrazio je nadu da će „Uzvišeni Stvoritelj podariti međusobno razumijevanje i povjerenje i pomoći u Dobru“ te da će „blagdani još jednom podsjetiti na važnost porodice, prijatelja, razumijevanja i tolerancije u društvu“.

Episkop bihaćko-petrovački gospodin Sergije u povodu Božića kardinalu Puljiću uputio je najsrdačnije čestitke "za radosne praznike Rođenja po ploti Gospoda i Boga i Spasa našega Isusa Hrista, uz želje i molitve da ih proslavite u zdravlju i duhovnom raspoloženju, a novo 2019. ljeto blagosti Gospodnje da Vam protekne u znaku božićnjeg blagoslova i radosti, a posebno bogorodnog arhipastirskog služenja, na spasenje hristoljubive pastve Vaše i napredak i slavu svete Crkve Hristove".

Predsjednik Hebrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci u svojoj je čestitci kardinalu Puljiću, između ostalog napisao: „Dozvolite mi da u povodu blagdana Božića, Vama i svim vjernicima u Bosni i Hercegovini koji svetkuju ovaj veliki kršćanski blagdan zaželim, u ime Jevrejske zajednice i u svoje osobno ime, čestit Božić i porođenje Isusovo.“

Predsjednik Hebrejske općine Sarajevo Boris Kožemjakin poželio je da „radosno vrijeme nastupajućeg Božića snagom svjetla bude ispunjeno mirom, ljubavlju i dobrom djelima sa željom da Vas osobno vodi Božje svjetlo na putu stvaranja uvjeta za osobno i opće dobro, kojem ste iskreno predani“, javlja KTA.

KT