Sarajevo/Žepče

Dan zajedništva vjernika župe Gospe Brze Pomoći iz Slavonskog Broda


Osamdesetak volontera župe Gospe Brze Pomoći iz Slavonskog Broda sa svojim župnikom Anđelkom Cindorijem i sestrama uršulinkama posjetili su, u subotu, 15. lipnja, u okviru Dana zajedništva, Sarajevo i Žepče.

Foto: Nikolina Blažević

Foto: Nikolina Blažević

Po dolasku u sarajevsku katedralu Presvetog Srca Isusova, s poviješći katedrale upoznao ih je rektor, mons. Marko Zubak, nakon čega je misno slavlje predvodio župnik Cindori.

Na kraju mise pomolili su se na Stadlerovom grobu, gdje je njihov Mješoviti župni zbor otpjevao pjesmu o Stadleru - brodskom velikanu, koju je napisala i uglazbila župljanka Nedeljka Novinc - Andrić. Nakon razgledavanja znamenitosti Sarajeva, hodočasnici su se uputili prema Stadlerovom domu Egipat, gdje su ih ugostile Služavke Maloga Isusa, pokazale Stadlerov muzej i približile im svoj rad s djecom.

Po povratku, posjetili su u Žepču Katolički školski centar gdje ih je dočekao don Mislav Alerić, salezijanac, inače Brođanin. Tu su zajedno sa domaćim svećenicima pogledali utakmicu Hrvatska- Španjolska, a potom se u kasnim satima vratili u Slavonski Broda.

Kako je istaknuo župnik Cindori, želja mu je bila na kraju vjeronaučne školske godine svoje župljane, koji su u župi na razne načina aktivni, okupiti i izvan crkvenih prostora, izvesti u prirodu da se druže i tako bolje upoznaju.

„Želja mi je bila ovim trećim po redu susretom izraziti zahvalnost svim našim župnim suradnicima koji su na bilo koji način uključeni u rad naše župne zajednice. To su: članovi župnih vijeća, ministranti čitači, pjevači, vjeroučitelji, naše sestre uršulinke, prvopričesnici, krizmanici te vjernici koji svakodnevno dolaze u crkvu i na razne načine pomažu“, zaključio je župnik Cindori.

B. Lukačević, J.Vr.,KT