Duhovna obnova u Župi Sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu


Trodnevna duhova priprema uoči proslave blagdana Sv. Dominika Savija započela je u ponedjeljak, 3. svibnja u Župi Sv. Dominika Savija u naselju Kolonija u Slavonskom Brodu.

Večernje misno slavlje u zajedništvu s domaćim župnikom Josipom Matanovićem predvodio je fra Siniša-Dominik Pucić, franjevac na službi u Slavonskom Brodu. U prigodnoj homiliji fra Siniša je naglasio kako je Sv. Dominik Savio primjer da je moguće postići svetost u svome životu.

„Životni cilj Svetog Dominika Savia bio je postići svetost, stoga je i zapisao u molitvi: 'Pomozite mi da budem svet'. On je dobro znao put do ostvarenja svoga cilja - do preskoka te visine koju si je postavio od malih nogu - ostvariti svetost. Trudio se u tome svakog trenutka svoga života, dajući sve od sebe. On je primjer da čovjek koji se trudi biti svet posvećuje i svoju okolinu...“ naglasio je uz ostalo fra Siniša, dodavši kako smo i mi kršćani, poput toga mladog sveca Katoličke Crkve, pozvani nasljedovati Krista, biti radosni kršćani i privlačiti druge Kristu.

Slavlje je pjevanjem animirala s. Pavka Dujmović Služavka Maloga Isusa.

Misno slavlje u utorak, 4. svibnja i srijedu, 5. svibnja započinje u 18.30. Na sam blagdan u četvrtak, 6. svibnja svečano misno slavlje s početkom u 10.30 predvodit će preč. Ivan Lenić, župnik brodske župe Gospe Brze Pomoći.

B.L.,J.Vr.,KT