Novi Travnik

Dvodnevni kamp u Bučićima


U župi Sv. Martina biskupa u Bučićima kod Novog Travnika, prvi put je, u organizaciji Frame Bučići i s. Vlatke Dujmović, održan dvodnevni kamp za djecu.

Djeca su imala priliku kroz dva dana sudjelovati u raznolikom programu. Jedan od dijelova programa bila je radionica s temom Isus je moj prijatelj. Uz molitvu, pjesmu, igru i ples barem na kratko zamijenili su virtualne i štetne igre s društvenim, zabavnim te igrama koje potiču na zajedništvo i radost.

Kamp je bio pripreman nekoliko tjedana. Framaši kažu kako su bili malo sumnjičavi te zabrinuti kako će sve to proći, no s. Vlatka Dujmović im je, kako kažu, uz riječi „prepustimo Božjoj providnosti“, budila nadu. Ona ih je poticala i govorila im kako će djeca prepoznati franjevačku radost.

Prvog dana sudjelovalo je 40-ak djece različite dobi, a kako su se djeca dobro zabavila, drugog dana broj sudionika se udvostručio. Tako je usprkos velikoj vrućini u kampu sudjelovalo 70-ak djece, što je za framaše ohrabrujuće.

Kako to ne bi bilo tek obično druženje potrudili su se da svaki dan započnu u župnoj crkvi uz molitvu i pjesmu. Kasnije su priređivali različite igre: tražili su skriveno blago po dvorištu (biblijski citati), plesali su s balonom na glavi, trčali su u vrećama, preskakali su konop, natjecali su se s lopticom i žlicom u ustima…

Sva djeca bila su oduševljena, a jedna od framašica kazala je kako je velika radost kada malo dijete sretne nekoga od framaša i uzbuđeno kaže „vidi zapamtio sam – mi želimo uzdići Isusa…“ i počne pjevati i plesati. Dodala je kako se predivno osjećaju i roditelji, ali i organizatori.

Katarina/KT