Brusnica/Kolibe

Kanonska vizitacija župa Brusnica i Kolibe


Na blagdan Prikazanja Blažene Djevice Marije, 21. studenog, nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić boravio je u redovnoj kanonskoj vizitaciji u dvije župe.

Po dolasku u župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Brusnici kod Bosanskog Broda kardinala Puljića dočekao je župnik domaćin vlč. Juro Babić, te je nadbiskup predvodio svetu misu.

U svojoj propovijedi kardinal Puljić je objasnio značenje kanonske vizitacije okupljenom puku. Progovorio je i o prikazanju BDM kojoj je posvećena ta napaćena župa. Naglasio je kako iako raseljeni Brusničani ne smiju zaboraviti odakle potječu.

Poslije euharistijskog slavlja kardinal je imao sastanak sa župljanima. S njima je razgovarao o temama važnim za župnu zajednicu. Bili su slobodni iznijeti svoje mišljenje, prijedloge i pitanja.

Susret je nastavljen za ručkom, a potom je vlč. Babić upoznao nadbiskupa sa stanjem na terenu, nakon čega je uslijedio pregled župnih i crkvenih knjiga, kako propisuje Zakonik kanonskog prava Katoličke Crkve.

U poslijepodnevnim satima kardinal Puljić se uputio prema župi Sv. Mihovila Arkanđela u Kolibama. Po dolasku u župu susreo se s domaćinom vlč. Antoniom Čuturom koji ga je upoznao sa stanjem župe te je također uslijedio pregled župne administracije.

Zatim je kardinal Puljić predslavio svetu misu uz koncelebraciju četvorice svećenika. Nakon misnog slavlja bila je mogućnost zajedničkog razgovora Nadbiskupa i vjernika te večera.

KT