Sarajevo

Kardinal se susreo s hodočasnicima iz Istre


Vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić pohodio je 7. listopada sjedište Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u sarajevskom naselju Stup te se susreo sa skupinom hodočasnika iz Istre.

Povod je bio dolazak grupe hodočasnika iz istarske župe Ližnjan kraj Medulina i okolnih mjesta u Istri.

Susret je započeo svetom misom u kapeli blaženih Drinskih mučenica za hodočasnike iz župe Ližanj kraj Medulina kojom je proslavljen spomendan Gospe od krunice.

Kardinala i hodočasnike je na početku pozdravio ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. Mirko Šimić. U propovijedi je nadbiskup Puljić podsjetio na pobjedu kršćanske vojske u bitci kod Lepanta protiv turskih osvajača. S tim događajem usporedio je današnju situaciju u kojoj se kršćanstvo nalazi: "Vjera kršćana danas sve više slabi, i za to vrijeme, sve je jača prisutnost vjere i ideja s istoka. Zato nam je i danas uzeti krunicu u ruke i po molitvi krunice ostati vjerni Bogu i Crkvi".

Nakon mise upriličeno je druženje a kardinal je predstavio hodočasnicima, kroz kratku prezentaciju, život Crkve u Bosni i Hercegovini nakon čega je bila prilika za postavljanje pitanja. Susret je završen zajedničkim ručkom.

KT