Korizmena inicijativa "24 sata za Gospodina" u Vrhbosanskoj nadbiskupiji


U duhu poruke za korizmu 2018. koju je napisao papa Franjo vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić potaknuo župnike da organiziraju klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu 9. i 10. ožujka.

Kard. Puljić je, između ostaloga, u svojoj poruci upućenoj na adrese župa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji napomenuo da je u Godini Božjeg milosrđa inicijativa 24 sata za Gospodina  bila dobro prihvaćena i da su oni koji su je proveli izrekli samo riječi hvale.

«Zato se i ove korizme priključujemo inicijativi i ponovno svojim vjernicima pokazujemo kolika je ljubav Božja koja nam se pruža kroz sakramente ispovijedi i euharistije. Sami ćete prema mjestu i mogućnostima (preporuča se po 12 sati od 8-20 sati) odrediti trajanje ove inicijative u petak i subotu 9. i 10. ožujka u svojim župnim zajednicama. Neka ovo svete korizmeno vrijeme donese svakom vjerniku doživljaj Božjeg praštanja i ljubavi koji ćemo moći u svom životu svjedočiti. Na sve vas zazivam obilje Božjeg blagoslova», napisao je vrhbosanski nadbiskup.

Podsjetimo papa Franjo u svojoj poruci za Korizmu 2018. između ostalog piše: «Pozivam prije svega članove Crkve da gorljivo prionu korizmenom hodu, poduprti milostinjom, postom i molitvom. Ako se katkad čini da se ljubav gasi u mnogim srcima, znajmo da se to nikada ne događa u Božjem srcu. On nam neprestano daje prigode da počnemo iznova ljubiti. Jedna takva zgodna prigoda bit će i ove godine inicijativa '24 sata za Gospodina', koja poziva čitavu crkvenu zajednicu slaviti sakrament pomirenja u sklopu euharistijskog klanjanja. Ove, 2018. godine, održat će se u petak 9. i subotu 10. ožujka, nadahnjujući se na riječima Psalma 130, 4: 'U tebe je praštanje'.»

KT