Sarajevo

Mons. Vukšić na Zornici u Novom Sarajevu


Na spomendan Sv. Franje Ksaverskog u petak, 3. prosinca sv. misu Zornicu u 6:30 u sarajevskoj župi Presvetoga Trojstva u Novom Sarajevu predslavio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

S njim u koncelebraciji bio je vlč. Domagoj Matijević i župnik domaćin vlč. Dražen Kustura koji je na početku pozdravio 50-ak vjernika te nadbiskupu Tomi izrazio dobrodošlicu u župu.

U uvodu u euharistiju mons. Vukšić je kratko progovorio o životu Sv. Franje Ksaverskog pri tome podsjetivši kako je rođen 1506. te da je kao član Družbe Isusove svoj život posvetio misijama i kako je preminuo 1552. Napomenuo je da je kao misionar djelovalo u Indiji, Kini i Japanu. Govoreći o misionarskom žaru sveca, zaštitnika pisaca i novinara, istaknuo je važnost življenja i dijeljenja vjere jer se tako umnaža istinsko bogatstvo.

Nakon sv. mise nadbiskup Tomo pridružio se vjernicima u župnom pastoralnom centru koji svako jutro poslije Zornice dođu na čaj ili kavu te im je u ugodnom razgovoru kao uspomenu darovao po krunicu.

Inače, vrhbosanski nadbiskup koadjutor odlučio je kroz ovo došašće posjetiti svaku sarajevsku župu te u svakoj slaviti misu Zornicu i tako susresti svećenike i vjernike.

D. K., KT