Sarajevo

Mons. Vukšić predslavio zornicu na Grbavici


Vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, 2. prosinca, predslavio je misu zornicu u župi Sv. Ignacija Lojolskog u sarajevskom naselju Grbavica.

Pozdravnu riječ u ime isusovačke zajednice uputio je župnik p. Ante Topić, koji je ujedno i zahvalio nadbiskupu Vukšiću na njegovom dolasku i slavljenju svete mise s ovom župnom zajednicom, prenosi KTA.

„Slavimo ove svete mise zornice puni radosti iščekujući dolazak Krista Gospodina. Obilazeći sarajevske župe i slaveći mise zornice s vjernicima koji se okupljaju, želim podijeliti našu zajedničku radost zbog približavanja blagdana Božića, te izraziti radost u našoj duhovnoj pripravi. Svi se mi nadamo ući u Kraljevstvo nebesko, ali neće ući onaj koji govori: Gospodine, Gospodine, nego onaj koji izvršava volju Božju. A to je onaj koji svojim životom, svojim mislima, djelima i svojim načinom života čini sve da njegovo kršćansko djelovanje i postojanje bude temeljeno na zakonima evanđelja koje je Isus donio na ovaj svijet. Stoga ga molimo da nas blagoslovi kako bismo u svome životu hodeći prema Kraljevstvu nebeskom stalno mogli biti oni koji vrše volju Božju. I to je najbolji način našega obraćenja“, rekao je mons. Vukšić u svojoj propovijedi.

Na misi je sudjelovalo 15-ak župljana, među kojima su bili i studenti koji žive kod isusovaca, te koji su misu uveličali svojim pjevanjem.

N.Ž., KT