Sarajevo

Napredak raspisao natječaj za stipendiranje


Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva Napredak na sjednici održanoj 11. studenog u Napretkovom domu na Trebeviću donijela je odluku o raspisivanju natječaja za dodjeljivanje stipendija.

Napredak će dodjeljivati stipendije za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkovog fonda za stipendiranje i sveučilište Ivo Andrić – Vladimir Prelog za akademsku 2017./2018. godinu.

Bit će dodijeljeno 10 stipendija za studente viših godina koji nisu apsolventi, koji nisu ponavljali godinu, te koji nemaju navršenih 27 godina. Stipendija iznosi 2 000 KM za godinu i prednost će imati dosadašnji uspješni Napretkovi stipendisti.

Napredak će dodijeliti i pet stipendija za poslijediplomske studije, a stipendija za ovu kategoriju iznosi 3 000 KM. Petnaest stipendija bit će dodijeljeno studentima prve godine studija koji prvi put upisuju prvu godinu, a koji nemaju navršenih 20 godina. Jednokratka potpora brucošima iznosi 1 000 KM za godinu dana.

Tri godišnje stipendije iz Fonda Irena Kozarić dobit će studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ili studenti koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji. Iznos ove potpore bit će naknadno određen. Od obnove, 1990. do danas, HKD Napredak podijelio je više od 2 850 stipendija.

SU HKD Napredak je na sjednici u subotu usuglasio i prijedlog natječaja za financiranje programa i projekata podružnica Društva.

KT