O. Rafal Wilkowski posjetio karmelićanke u Sarajevu


Tajnik generala Karmelskog reda i tajnik za sestre bosonoge karmelićanke o. Rafal Wilkowski od 23. do 26. svibnja posjetio je karmelićanske samostane u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH.

O. Rafal Wilkowski sudjelovao je kao gost predavač na VIII. skupštini Federacije samostana bosonogih karmelićanki Blaženi Alojzije Stepinac koja je upriličena na Krku od 23. do 26. svibnja te je tom je prigodom posjetio i sve samostane Federacije koji se nalaze u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

U srijedu i četvrtak, 24. i 25 svibnja u pratnji o. Jakova Kuharića, duhovnika sestara i priora karmelićana na Buškom jezeru, o. Rafal je posjetio sestre u samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela na Stupu u Sarajevu. S prioricom zajednice s. M. Jelenom od Krista Kralja i s. M. Alojzijom od Krista Kralja, koje sudjeluju u radu Skupštine, o. Rafal se susreo na Krku.

Sa sestrama u Sarajevu o. Rafal je podijelio svoja zapažanja o življenju karmelske karizme u samostanima bosonogih karmelićanki diljem svijeta i ohrabrio ih za njihovo djelovanje u Bosni i Hercegovini. Također je naglasio važnost povezanosti braće i sestra unutar iste obitelji Karmelskog reda.

Iz Generalne kuće u Rimu donio je sestrama relikvije Sv. Terezije Avilske, Sv. Male Terezije i Sv. Ivana od Križa koje će one izložiti na čašćenje prigodom proslava svetkovina tih važnih karmelskih svetaca.

Također, zajedno s o. Jakovom slavio je svetu misu u samostanskoj crkvi te se susreo s vrhbosanskim nadbiskupom mons. Tomom Vukšićem i vrhbosanskim nadbiskupom u miru Vinkom kard. Puljićem u Rezidenciji u Sarajevu.

Ž.I., KT