Morančani

Održana jesenska korona Tuzlanskog dekanata


Jesenska korona Tuzlanskog dekanata održana je 25. studenog u župi Morančani.

Susret je počeo sv. misom u župnoj crkvi koju je predvodio mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon toga je umirovljeni profesor Svetog pisma dr. mons. Mato Zovkić održao predavanje: Jakovljeva poslanica – inspiracija za dijalog kršćana sa Židovima i muslimanima.

Potom se mons. Ćosić kratko osvrnuo na nove obrasce kanonske i dekanske vizitacije, primopredaje župa, te na pastoralne aktivnosti u vrijeme aktualne pandemije koronavirusa. Zatim je pročitan zapisnik s posljednje – također jesenske korone, koji je i usvojen.

Dekan Tuzlanskog dekanata i župnik u Dragunji preč. Marinko Mrkonjić izvijestio je o dekanskoj konferenciji koja je održana 11. studenog u Sarajevu.

Zatim se raspravljalo o aktualnostima u župama dekanata, napose o predstojećim ispovijedima bolesnika, velikim ispovijedima i božićnom blagoslovu obitelji. Zaključeno je da se vjernike pravovremeno informira, a ove pastoralne aktivnosti obave uz poštivanje svih propisanih epidemiloških mjera. Na kraju je uslijedio zajednički objed u župnoj dvorani.

M.M./ J.P.,KT