Kupres

Pokopani zemni ostatci pokojne Smiljke, majke vlč. Ive Jezidžića


Zemni ostatci pokojne Smiljke Jezidžić rođ. Turalija, majke vlč. Ive, pokopani su u subotu, 16. siječnja na groblju Ivanovac u župi Otinovci.

Ukopu je prethodila sv. misa zadušnica u crkvi Svete Obitelji na Kupresu koju je predslavio mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH. S njim u koncelebraciji bilo je 15-ak svećenika među kojima: generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vojnog ordinarijata BiH mons. Željko Čuturić, kupreški župnik vlč. Tomo Mlakić te pokojničin sin vlč. Ivo Jezidžić.

Na početku sv. mise nadbiskup Tomo u ime kardinala Puljića izrazio je kršćansku sućut i ljudsku blizinu obitelji, a prigodnoj propovijedi podsjetio je da kršćani vjeruju u uskrsnuće tijela i život vječni te da to uvijek ispovijedaju u molitvi Vjerovanja. „Uskrsnuće tijela i život vječni nije samo istina naše vjere nego je to i utjeha u trenucima kada se opraštamo od svojih dragih pokojnika. To je ujedno i melem na naše rane koje ostaju zbog gubitka oca ili majke“, poručio je među ostalima mons. Vukšić te je izrazio nadu da se pokojnica nalazi u Božjoj blizini gdje očekuje i uskrsnuće tijela.

Na kraju sv. mise vlč. Ivo Jezidžić izrekao je zahvalu Bogu za život pokojne majke, ali i nadbiskupu Tomi, braći svećenicima te svoj rodbini i prijateljima koji su bili uz obitelj u trenucima kada se opraštaju od svoje majke.

Nakon sv. mise uslijedio je obred ukopa na groblju Ivanovac u mjestu Mlakva koje teritorijalno pripada župi Otinovci na Kupresu.

Pokojna Smiljka rođena je 12. kolovoza 1938. U braku sa suprugom Dragom rodila je šestero djece, četiri kćeri i dva sina, od kojih je vlč. Ivo svećenik Vrhbosanske nadbiskupije trenutno na službi župnika u Čemernom te je vojni kapelan pri Vojnom ordinarijatu u BiH.Preminula je 13. siječnja u Njemačkoj u 83. godini života.

D. K., KT