Prozor

Presveto Srce Isusovo proslavljeno u prozorskoj župi


Svečanim misnim slavljem u petak 11. lipnja proslavljen je patron župe Prozor, Presveto Srce Isusovo.

Foto: Ramski vjesnik

Foto: Ramski vjesnik

Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u 11 sati u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru predvodio je dr. don Marko Šutalo, župnik u Jablanici te pročelnik Teološko-katehetskog instituta u Mostaru koji je pridružen Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Koncelebriralo je 10-ak svećenika, među kojima je bio domaćin, prozorski župnik mons. Marko Tomić koji je uputio pozdrav i dobrodošlicu okupljenima.

Nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja uslijedila je prigodna homilija dr. Šutala u kojoj je pojasnio značaj ove svetkovine.

Kako javlja Ramski vjesnik, liturgijsko pjevanje i sviranje animirali su članovi župnog mješovitog zbora, pod ravnanjem s. Marinele Zeko.

Spomenimo kako su se vjernici za patron pripravljali trodnevnicom, dok vanjska proslava Presvetog Srca Isusova ove godine neće biti upriličena zbog proslave Sv. Ante u Gračacu.

Na misi u 17 sati predviđen je blagoslov djece, a zatim će se održati – što je već tradicijom postalo – festival Djeca pjevaju Isusu u 18 sati.

J.P., KT