Sasina

Primanje nove članice u novicijat Misionarki Božjeg milosrđa


U subotu, 24. listopada, u župi Rođenja BDM u Sasini, za vrijeme sv. mise razdoblje bliže pripreme za redovnički život ulaskom u novicijat započela je kandidatica Anđa Lebo, rodom iz Posušja.

Euharistiju je predslavio biskup banjolučki mons. Franjo Komarica, a koncelebrirala su trojica svećenika, župnik i duhovni voditelj Zajednice preč. Adolf Višaticki, domaći sin rodom iz Sasine zlatomisnik fra Dujo Ljevar te biskupov tajnik vlč. Predrag Ivandić.

Na misi je sudjelovalo 30-ak vjernika, među kojima je bila i rodbina novakinje, javlja TABB.

Na početku mise župnik Višaticki je izrazio dobrodošlicu te predstavio novu članicu zajednice, koja je kao dio zajednice Molitva i Riječ već dugi niz godina djelovala u Biskupijskom duhovno pastoralnom centru Sv. Josip u Lištanima, u livanjskom kraju.

U prigodnoj propovijedi mons. Komarica je najprije podsjetio prisutne na Godinu Božje riječi u Vrhbosanskoj metropoliji te protumačio misna čitanja. Zatim je govorio o velikom svecu novijeg vremena Sv. Ivanu Pavlu II., kojega je Zajednica uzela kao jednog od svojih nebeskih zaštitnika. Posebno je istaknuo je njegove velike zasluge u širenju Božjeg milosrđa po cijelomu svijetu. Također je spomenuo i Sv. Faustinu Kowalsku, čije se  relikvije nalaze u ovoj župnoj crkvi, a koju Misionarke Božjeg milosrđa na osobit način časte.

Biskup je zatim posvijestio nazočnima kako "milosrdni Bog i danas djeluje među nama“, protumačivši nastanak Zajednice Misionarki Božjeg milosrđa.

Potom se obratio novoj kandidatici i potaknuo je da se u Zajednici u koju želi ući odlučnije i svjesnije se nastavi približivati Kristu i njemu se suobličavati te tako sve sigurnije i plodnije nastavi hod prema svojoj budućnosti u službi Božjeg milosrđa.

Nakon homilije mons. Komarica je prigodnim obredom uveo kandidaticu u novicijat koji traje dvije godine. Dao joj je pravila Zajednice te je predao u ruke poglavarice s. Marije Miroslave Ljevar.

Na kraju mise pjevana je pjesma Tebe Boga hvalimo.

Poslije je nastavljeno druženje, a biskup se zadržao u dužem razgovoru s rodbinom novakinje Anđe i njezinim prijateljima iz zajednice Molitva i Riječ koji su za ovu prigodu došli iz Hercegovine prvi put u ovu župu.

Ž.I., KT