Proslava Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici


Župa Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici proslavila je 2. kolovoza spomen svoje nebeske zaštitnice.

Središnje misno slavlje predvodio je mons. Marko Semren, pomoćni banjalučki biskup, uz koncelebraciju 15-ak svećenika Šamčkog, Doborskog i Dubravskog dekanata.

U svojoj homiliji mons. Semren istaknuo je važnost potpunog oprosta kojeg je serafski svetac Sv. Franjo dobio.

Na kraju slavlja župnik fra Marko Lovrić zahvalio je svećenicima koji su bili na raspolaganju za svetu ispovijed, časnim sestrama, župljanima i hodočasnicima iz Domaljevca, Donje Tramošnice, Tolise i Vidovica koji su u vjerničkim procesijama došli i iskazali poštovanje Nebeskoj Majci.

Župni zbor iz Domaljevca animirao je središnje misno slavlje.

Vjernici su se za proslavu blagdana pripremali svetim misama trodnevnicama koje su predvodili fra Zdravko Anđić, župnik u Zoviku, fra Ivan Pilić, samostanski i župni vikar župe Dobrava i dr. preč. Darko Tomašević, arhiđakon Toliškog arhiđakonata.

Predvoditelji misnih slavlja tijekom trodnevne duhovne priprave na poseban su način istaknuli važnost zahvalnosti Bogu za sve darove koje dobivamo u životu po zagovoru Blažene Djevice Marije. Više su puta istaknuli ljepotu i važnost Porcijunkule u životu Sv. Franje Asiškoga.

Sva tri dana župljani i hodočasnici imali su priliku za sakrament pomirenja. Na sam blagdan su svi vjernici i hodočasnici imali priliku zadobiti potpuni oprost kroz ispovijed baš kao i u asiškoj Porcijunkuli.

Trodnevnu pripravu animirao je zbor župe Gornja Tramošnica pod ravnanjem s. Jele Dubravac.

Ž.I., B.K., KT