Završnica "Katoličke malonogometne lige" u Sarajevu


U nedjelju 22. svibnja u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih "Ivan Pavao II." održana je nacionalna završnica za nogometne ekipe iz Vrhbosanske nadbiskupije te Trebinjsko-mrkanske i Mostarsko-duvanjske biskupije.

Na turniru su sudjelovali finalisti: župe Sv. Marka i Luke iz mostarskog naselja Cim-Ilići, Sv. Ilije proroka iz Stoca te Uznesenja BDM iz Kreševa. Vrhbosanska nadbiskupija imala je svoj turnir KMNL-a 2. travnja ove godine, na kojoj je pobijedila ekipa iz Kreševa te je trebala ići na završnicu KMNL-a Crkve u Hrvata u Split. Međutim, kako je završnica u Splitu otkazana finalisti iz ovih nad/biskupija odlučili su odigrati svoju završnicu KMNL-a u Sarajevu, javlja mrežna stranica mladicentar.org.

Susret je započeo sv. misom koju je predvodio preč. Vladimir Pranjić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije izbornik malonogometne reprezentacije svećenika BiH. U prigodnoj propovijedi naglasio je kako bi nogometni turniri trebali postati mjesto za novu evangelizaciju. "Trebali bi postati prostor za svjedočenje vlastite vjere i uvjerenja kojega gajimo i njegujemo prema Bogu. Svi smo mi pozvani na svjedočenje Božje ljubavi prema nama. Stoga je jako važno da na terenu budemo kolegijalni, pravedni i pošteni jedni prema drugima, što će se moći vidjeti na našim riječima i stavu", kazao je preč. Pranjić.

Nakon misnog slavlja uslijedio je turnir u dvorani Renovabis Centra za mlade. Ekipe su međusobno odigrale tri utakmice. Pobjednik turnira je župa Sv. Ilije Proroka iz Stoca koja je bila bolja od momčadi župe Uznesenja BDM iz  Kreševa, rezultatom 6:3. Darko Raguž iz župe Stolac proglašen je najboljim igračem turnira.

Nakon proglašenja pobjednika, sudionici turnira i publika imali su zajednički ručak.

J.M., KT