Domaljevac

Zaziv Duha Svetoga uz početak školske godine


Sveta misa sa zazivom Duha Svetoga uz početak školske i vjeronaučne godine slavljena je 9. rujna u župi Domaljevac.

Misno slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, župni vikar i duhovni asistent Frame, a slavlje je svojim pjevanjem uzveličao bend mladih VIS Fenix. „Zadatak svakoga katehetskog susreta je proučavanje kršćanskog nauka, a cilj sveukupne kateheze je uvođenje u puninu kršćanskog života i time primanje života vječnoga“, poručio je pozdravivši nazočne fra Bono.

Jedna framašica i jedna ministrantica su na početku mise zamolile Gospodina da im daruje svoj blagoslov i blagoslovi učitelje i učenike kako bi znanjem i mudrošću ispunili svoja srca, a dobrim ocjenama imenike.

Tijekom euharistijskog slavlja framaši i ministranti sudjelovali su u službi riječi i molitvi, a prinoseći darove donijeli su atlas, boje, bilježnice, torbu, sat i križ Sv. Damjana koji je uz prigodnu molitvu podsjetio sve nazočne na duhovnu obnovu djece na kraju školske i vjeronaučne godine 2017./2918. pod geslom U znaku križa sv. Damjana.

Nakon popričesne molitve ravnatelj škole Stjepan Piljić pročitao je molitvu za učitelje i odgojitelje. Prije završetka misnog slavlja i završnog blagoslova učenici su izmolili zajedno molitvu Sv. Josipu Kupertinskom za uspjeh u školi. Zatim je jedan od studenata pročitao molitvu studenta, a nakon toga majka Mira Gašparević u ime svih roditelja pročitala je molitvu roditelja za početak školske i vjeronaučne godine.

Euharistijsko slavlje je završeno tako što je župni vikar fra Bono izrekao blagoslovnu molitvu za djecu, nastavnike i djelatnike škole. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje, a djeca su dobil simbolični dar – sliku Sv. Josipa Kupertinskog s molitvom tom svecu za uspjeh u školi.

Dan prije bilo je zajedničko pokorničko slavlje po župama Toliškog samostanskog područja, a pristupila su mu djeca i mladi kako bi za sve dosadašnje propuste i grijehe zamolili oprost i vratili u svoja srca i lica iskrene i dobronamjerne osmjehe. Pripreme za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine započele su 2. rujna zajedničkim susretom framaša i ministranata u župnoj crkvi Sv. Ane.  

KT