Zagreb

Franjevački kandidati položili redovničke zavjete u Dubravi


Dvadeset i jedan bogoslov je u petak, 5. srpnja u zagrebačkoj Dubravi obnovio privremene zavjete.

Foto: HFP

Foto: HFP

Nakon duhovne obnove u Samostanu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi, dvadesetorica bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije i bogoslov Franjevačke provincije Sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri obećali su da će godinu dana živjeti u poslušnosti, siromaštvu i čistoći. Zavjete je primio ministar Hercegovačke franjevačke provincije o. Jozo Grbeš.

U duhovnom nagovoru istaknuo je da im je Riječ, koja je Krist, odredila život. Pozvao ih je na osluškivanje Riječi da bi bili istinski Božji svjedoci u svijetu. Trojica bogoslova su pred doživotnim zavjetima.

Uz fra Jozu, misu su suslavili odgojitelj bogoslova fra Serđo Ćavar i fra Ante Bekavac. Stihovima ulazne pjesme: Hoćeš li biti savršen, idi, prodaj što imaš i podaj siromasima, a onda dođi i idi za mnom, počelo je misno slavlje. Fra Jozo je u propovijedi istaknuo da je poziv Božji dar te da uvijek i u svim (ne)prilikama života treba biti postojan u zahvalnosti Bogu za taj nezasluženi dar, javlja mrežna stranica hercegovačke provincije.

J.Vr.,KT