Božićna čestitka s Haitija


Kako prenosi portal rama-prozor.info stigla je božićna čestitka s Haitija u kojoj se Sestre Služavke Malog Isusa zahvaljuju za duhovnu i materijalnu pomoć vjernicima iz Rame, ali i cijele BiH. Čestitku donosimo u cijelosti:

Vrijeme zaista leti i mi ne možemo vjerovati da je ovo je već četvrti Božić kojeg slavimo ovdje na Haitiju. Cijelo ovo vrijeme osjetili smo koliko je srca, zajedno s našim srcima snažno kucalo za ovu siromašnu  marginaliziranu haićansku sirotinju.

Tijekom proteklih godina s vašom duhovnom i materijalnom pomoći imali smo priliku pomoći mnogim siromasima da osjete da su ljubljena Božja djeca. Važnost vaše podrške u našem apostolatu ne može se ni sa čim  usporediti. Svaka pružena pomoć ovoj haićanskoj sirotinji uvijek iznova budi u njima novi osjećaj nade za bolju budućnost, a za nas sestre Služavke Malog Isusa uvijek je snažna motivacija da idemo naprijed bez obzira na sve napore koji su potrebiti za učiniti neko dobro Isusovoj najmanjoj braći. Svjedoci smo da je Ljubav uvijek jača od svih poteškoća s kojima se susrećemo u našem  misijskom poslanju. Svjesne smo da ne možemo ništa učiniti same, ali zajedno s vama i sa brojnim našim dobrim i velikodušnim dobročiniteljima možemo učiniti jako, jako puno. U našim očima to možda i izgleda malo, ali ljudima kojima se pruži pomoć znači jako puno.

Tijekom adventa, zajedno s haićanskom djecom i odraslima, napravili smo svakodnevni duhovno- molitveni hod  prema Božiću. U naše molitve stavili smo sve vas i vaše i naše potrebe. Molile smo da Božja Ljubav bude naše svakodnevno iskustvo.

Pođimo i ove godine zajedno prema Betlehemu gdje se dogodilo čudo Isusove Ljubavi koja se je u Svetoj  Božićnoj noći rodila i obasjala i cijeli svijet.

Dok i  ove godine sa našim dragima haićanskim prijateljima budemo uz Isusove jaslice molit ćemo za sve vas dragi naši prijatelji i dobročinitelji… da On Emanuel, Bog s nam,  zaštiti i utješi sve one koji trpe, neka uđe u naš svijet koji je tako često prepun tame, neka svojom ljubavlju razoruža sve one koji vrše nasilje nad slabima i nemoćnima…. Neka nam dadne milost da ne propustimo prepoznati Maloga Isusa u svima onima koji trpe i preko kojih nas poziva da Mu služimo radosnim srcem. Odazovimo se tom Njegovom pozivu i ne propustimo učiniti ono što je u našoj moći!

I još jednom svima vama veliki HVALA za sve što ste učinili za nas, te nam tako pomogli da Stadlerova karizma i ljubav prema Malom Isusu živi i na dalekom i vrućem Haitiju.

Od sveg srca želimo vam sretan Božić i blagoslovljenu novu godinu 2018.

Uz srdačni i topli pozdrav sa vrućeg Haitija

Vaše sestre misionarke

s. Liberija i s. Ana