Imenovani biskup preminuo 17 dana prije svog biskupskoga ređenja


Biskupija Dunkeld u Škotskoj objavila je u srijedu, 10 travnja, da je vlč. Martin Chambers, koji je trebao biti zaređen za novog biskupa 27. travnja, preminuo u dobi od 59 godina.

“S dubokim žaljenjem i tugom moram vas obavijestiti da je naš izabrani biskup vlč. Martin Chambers sinoć umro u snu. Neka počiva u mir i neka njegova obitelj i voljeni pronađu utjehu u uskrslom Gospodinu i u ljubavi obitelji i prijatelja“, objavio je dijecezanski upravitelj preč. Kevin Golden na biskupijskom X računu (bivši Twitter), prenosi CNA.

Uzrok smrti nije naveden.

Vlč. Chambers je rođen 8. lipnja 1964., a za svećenika je zaređen i inkardiniran u Biskupiju Galloway 25. kolovoza 1989. Papa Franjo imenovao ga je biskupom Dunkelda 2. veljače, a njegovo biskupsko posvećenje bilo je zakazano za 27. travnja.

Nakon što je u veljači saznao za svoje imenovanje vkč. Chambers je rekao: "Dok preuzimam ovu novu misiju kao biskup Dunkelda, obećavam da ću sjediti u molitvi kao učenik do Isusovih nogu, slušajući njegov glas koji me poziva naprijed u vjeri. Zajedno, s Kristovom snagom i nadahnućem, svi možemo nastaviti graditi kraljevstvo nebesko u biskupiji Dunkeld."

Između ostaloga, tijekom svoga svećeničkoga vijeka bio je: župni vikar i župnik u nekoliko vjerničkih zajednica, misionar u Ekvadoru te predstojnik Biskupijskoga ureda za pastoral zvanja te Biskupijskoga ureda za izobrazbu trajnih đakona.

M. A., KT