Slavlje Dana Gospodnjega u obitelji u zapriječenosti sudjelovanja na misi

Peta korizmena nedjelja, 29. ožujka


U zapriječenosti za sudjelovanje na zajedničkome euharistijskome slavlju Dana Gospodnjega u okupljenosti župne zajednice, kršćanske su obitelji pozvane probuditi vrijednost molitvenoga zajedništva u obitelji.

Crkva, zajednica svih vjernika, živi u obitelji koja se prepoznaje kao „kućna Crkva“. Povučenost u obiteljski dom i nemogućnost sudjelovanja na slavlju euharistije nude priliku za produbljenje eklezijalne dimenzije kršćanske obitelji. Obitelj, naime, u svojoj vjernosti i odanosti Crkvi živi sve njezine „radosti i nade“, kao i njezine tjeskobe, upravo kao što se Crkva približava patnjama ljudi i hrli im ususret u njihovim nevoljama, piše na mrežnoj stranici Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral.

Hrvatski institut za liturgijski pastoral priredio je tekstove za obiteljsko molitveno slavlje Dana Gospodnjega za Petu korizmenu nedjelju, 29. ožujka.

Svetopisamski tekstovi, vlastiti euharistijskome slavlju Pete korizmene nedjelje, i prigodne molitve, zajedno s trenutcima šutnje, razmatranja i pridruženih glazbenih priloga, predviđeni su za obiteljsko slavlje u trajanju od 45-50 minuta.

Tekstovi se mogu preuzeti na njihovoj stranici.

Hrvatski institut za liturgijski pastoral priređivat će i objavljivati molitvena slavlja za svetkovine i nedjelje sve dok bude na snazi odluka o obustavi slavlja euharistije s narodom zbog opasnosti širenja zaraze virusom COVID-19.

T.M.I., KT