Pakistan

Izvanredni misijski mjesec je vrijeme za najavu i življenje Božje ljubavi


U Pakistanu su nedavno Papinska misijska djela organizirala sastanak kako bi pripravili animatore pakistanskog PMD-a za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019.

U ovom animacijskom programu priprave za proslavu Izvanrednog misijskog mjeseca listopada 2019., na temu Kršteni i poslani: Crkva Kristova o misiji u svijetu,sudjelovalo je 70 animatora i izaslanika iz cijele zemlje, među kojima su svećenici, redovnice i laici.

Tom je prigodom na stankama sastanka za agenciju Fides govorio apostolski nuncij u Pakistanu nadbiskup Christophe Al-Kassis. „Ljubav i radost misionara postala je 'virusna' i 'zarazila' je druge ljude oko nas. Moramo stati otvoreni kako bismo primali nadahnuće iz Svetog pisma, da bismo posijali tu ljubav za druge i nastavili propovijedati i širiti dobre vijesti“, kazao je nuncij.

„Isus nam je dao sjajan primjer ljubeći svakoga od nas. Učinio je ono što je propovijedao i u ovoj ljubavi prema nama žrtvovao je svoj život na križu da nas spasi. Moramo učiti od Isusa koji je propovijedao i molio se kao autentični misionar. I mi se moramo moliti i živjeti u skladu s onim što propovijedamo. Dobra djela, kao i riječi, vrlo su važni za misionara: moramo dati primjer drugima, živjeti i provoditi Riječ koja je naviještena“, dodao je nadbiskup Al Kassis.

Biskup Samson Shukardin, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Pakistanu, obraćajući se tijekom sastanka, istaknuo je: „Snažno osjećam potrebu za misijama i evangelizacijom u Pakistanu. Plamen misije i evangelizacije gori u mom životu: volim i dalje dijeliti svoju vjeru. Ovaj Izvanredni misijski mjesec bit će plodonosan trenutak da svatko od nas širi svoju vjeru.“ Odatle je potaknuo: „Moramo objaviti i živjeti svoju vjeru, to je misija. Misija je zadatak svake krštene osobe: pripremimo se za Izvanredni misijski mjesec s velikom revnošću i entuzijazmom. Napustimo našu zonu ugode i činimo najbolje kako bismo živjeli i širili vjeru ne brinući o tomu što drugi govore ako stvari ne idu prema očekivanjima.“  „Iskreno se nadam da će dobra djela koja ćemo promovirati u Izvanrednom mjesecu misionara donijeti zdrave promjene u Katoličkoj Crkvi u Pakistanu“, zaključio je.

Fra Zafar Iqbal, jedan od nazočnih izaslanika, govoreći za Fides, rekao je: „Naš Bog je ljubav, a mi, njegova stvorenja, stvoreni smo da volimo i budemo voljeni. Svi kršteni smo misionari, pozvani da svoju ljubav prenesemo u svijet: kroz krštenje moramo vršiti misiju našeg Gospodina Isusa Krista, misiju koju je dodijelio svojim učenicima i koja je danas naša odgovornost da nastavimo bez ikakva oklijevanja.“

Svjedočimo kako je ovo samo još jedan pozitivan primjer da je diljem svijeta zaživjela priprava za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019. kojeg je proglasio papa Franjo u povodu 100. obljetnice Apostolskog pisma Maximum illud pape Benedikta XV.

KT