Misijska izložba u samostanu "Kuća navještenja" u Gromiljaku


Zajednica sestara Služavki Maloga Isusa (SMI) u samostanu "Kuća Navještenja" u Gromiljaku, u suradnji s Prijateljima Maloga Isusa i brojnim dobročiniteljima, organizirale su i uspješno realizirale Misijsku izložbu od 1. do 7. prosinca.

Otvorenje izložbe uslijedilo je nakon mise u župnoj crkvi Imena Marijina u Gromiljaku kada je vlč. Jakov Pavlović, blagoslovio adventske vijence koje su za misijsku izložbu pripremile sestre SMI sa župljankama - Ivanom Šapinom i Anom Pecirep. Nakon nedjeljnih svetih misa brojni župljani su posjetili izložbu u samostanu kupivši prigodne darove za sebe i svoje bližnje, te tako dali svoj doprinos ovom misijskom projektu. U raznovrsnoj ponudi, oko koje su se sestre potrudile da bude pregledna i cijenama svima pristupačna, svatko je mogao pronaći nešto za sebe ili svoje bližnje.

Kroz radni tjedan izložbu su posjetili i učenici OŠ Gromiljak, koji su na izložbi pronašli darove za prijatelje iz razreda za koje se mole u došašću, znajući da time neće razveseliti samo svoje prijatelje nego i brojne siromahe za koje se brinu i s kojima žive naše misionarke na Haitiju, s. M. Liberiju Filipović i s. M. Anu Uložnik.

Svim sudionicima i dobročiniteljima zahvaljujemo na sudjelovanju u ovom misijskom događaju, koji se svake godine među gromljačkim vjernicima s nestrpljenjem očekuje.

s.j/ KT