Misijska pjesma za Djelo Sv. Djetinjstva


Iz Generalnog tajništva Papinskog misijskog Djela Sv. Djetinjstva stigla je obavijest da planiraju izdati audio-vizualni CD prigodom Izvanrednog misijskog mjeseca listopada 2019.

Pjevači Betlehemske zvijezde iz Presnača kod Banje Luke

Pjevači Betlehemske zvijezde iz Presnača kod Banje Luke

Od svih Nacionalnih uprava Papinskih misijskih djela (PMD) diljem svijeta traže po jednu misijsku pjesmu koja će predstavljati dotičnu Upravu odnosno zemlju. Nacionalnim upravama ostavili su način izbora najbolje pjesme ali su postavili nekoliko uvjeta. Pjesmu mora pjevati dječji zbor (djeca do 15 godina), mora biti na maternjem jeziku, misijskog sadržaja i dostavljena u Rim najkasnije do početka lipnja 2019.

„Željeli bismo da to bude misijski događaj za djecu i zborove koji budu pjevali te smo planirali pripremiti i prigodni program za taj susret. Međutim, ovog trenutka je teško odrediti mjesto susreta zborova i program jer ne znamo broj djece i zborova koji će nastupiti što je ključno za odabir mjesta i organizaciju. Kad budemo znali te podatke, onda ćemo dogovoriti daljnji tijek organizacije i izbora pjesme predstavnice. Stoga vas molim da vašu župu i zbor prijavite najkasnije do 30. siječnja 2019. U prijavi naznačite: ime župe, ime zbora, voditelja zbora, broj djece i pjesmu koju ćete pjevati. Ako još ne uspijete odabrati pjesmu, ona se može javiti i naknadno. Svakako pošaljite i kontakt osobu, tel/fax i e-mail“, istaknuo je nacionalni ravnatelj PMD-a BiH mons. Luka Tunjić.

Napomenuo je kako se svi moraju držati instrukcija i kriterija iz Rima. „Što se tiče same pjesme, mogu se uzeti već postojeće pjesme misijskog sadržaja na hrvatskom jeziku kao npr. Tamo gdje palme cvatu, Idi i kaži cijelom svijetu, Isus zove hajde slijedi me…, a možete nekoga zadužiti da napiše pjesmu misijskog sadržaja i uglazbi“, napomenuo je mons. Luka.

Prema njegovim riječima, bit će to vrlo zanimljiv CD na kojem će na istom mjestu biti misijske pjesme na različitim jezicima te iz različitih zemalja i kontinenata. „To pokazuje širinu, različitost i bogatstvo katoličke Crkve kojoj i mi pripadamo. Nadam se da ćete svojim odazivom, i na ovaj način, uljepšati jedinstvo i zajedništvo naše krajevne, a onda, i opće Crkve. U toj nadi iščekujemo i vašu prijavu: Nacionalna uprava PMD BIH, Kaptol 32, 71000 Sarajevo, tel/fax 033/667889, e-mail: missio.bih@bih.net.ba Zbog kratkoće vremena najbolje bi bilo prijaviti se telefonom, faxom ili e-mailom. Zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji i srdačno u Gospodinu pozdravljam“, naveo je nacionalni ravnatelj PMD-a BiH te podsjetio kako se mnogo misijskih sadržaja može pročitati i na web stranicama PMD-a BiH www.missio.ba i www.facebook.com/missioBiH.

KT