Prozor

Misijska prodajna izložba „Ljubav na djelu“ u Prozoru


U župi Presvetog Srca Isusova Prozor kao što je i najavljeno, u nedjelju 6. listopada prije i poslije završetka sv. misa, na Trgu dr. Josipa Stadlera upriličena je prodajna misijska izložba.

Uz suradnju svećenika, časnih sestara, vodstva Osnovne škole, mladih i onih malo stariji, župljani i župljanke zajedno s drugim ljudima otvorenoga srca marljivo su pripremali i izložili raznovrsne poslastice pred župnom crkvom i ponudili ih okupljenima.

Tako su se na štandovima našli proizvodi od šljive (domaći pekmez), kolači, drugi jesenski plodovi, odjevni predmeti...
Prihod ostvaren prodajom i darovima namijenjen je potrebama misija Služavki Maloga Isusa koje djeluju na Haitiju, gdje je kao misionarka već nekoliko i s. Ana Uložnik iz župe Rama-Šćit.
Organizatori ove plemenite akcije zahvali su svima na velikodušnoj pomoći za potrebite ljude u misijskim područjima.

Kako je mjesec listopad proglašen izvanrednim misijskim mjesecom, s. Marinela Zeko, vjeroučiteljica i voditeljica karitativno-socijalne sekcije OŠ Marka Marulića, rekla je kako je planirano da u svakom tjednu bude realizirana po jedna animacijska aktivnost vezana na misije. Prvi tjedan protekao je u pripremama za ovu izložbu (prikupljanje i priprema plodova jeseni), a idući je planiran kao molitveno animacijski tjedan.

M. Rumbočić/ KT