Sarajevo

Misijska sekcija iz Novog Travnika posjetila Misijsku središnjicu


U petak, 15. studenoga misijska sekcija župe Presvetog Trojstva iz Novog Travnika, na čelu sa svojim župnikom vlč. Antom Ledićem, posjetila je Nacionalnu upravu Papinskih misijskih djela BiH, odnosno Misijsku središnjicu u Sarajevu.

Tom prigodom predali su dar 3 500 KM za vlč. Gabrijela Jukića misionara u Ugandi. Novci su plod misijske akcije koji su ovi mladi ljudi prikupili u misijskom mjesecu listopadu. Poslije nedjeljnih misa nudili su različite osobne nagrade i predmete župnika Ledića kao i kolače, čajeve i različita pića. Vjernici su se rado odazvali jer su htjeli nagraditi plemeniti napor i akciju mladih  koju provode ali i nakanu na koju se novac prikuplja.

Mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj PMD BiH im je zahvalio na idejama i požrtvovnosti te preporučio da nastave s misijskim akcijama jer su potrebe vjernika u misijama velike. Upoznao ih je i s nastojanjima Nacionalne uprave PMD BiH i Misijske središnjice naglasivši da smo svi zajedno produžena ruka Kristova i naših misionara.

Vlč. Ledić je pohvalio rad misijske sekcije. Rekao je kako su mladi spremni na suradnji, samo u njih treba imati povjerenja i dati im prostora za rad. Uz postojeće akcije najavio je i nove već u došašću i korizmi. Spomenuo je i misijski mjesec lipanj u svojoj župi koji će se postati tradicija.

Inače župa Presvetog Trojstva iz Novog Travnika je misijski aktivna župa. U svemu dobro surađuje s Misijskom središnjicom i podržava sve njezine akcije i projekte. Crkveni dokumenti i riječi pape Franje su im poticaj da obvezu evangelizacije i pomoći misijama stave na prvo mjesto svoga pastoralnog djelovanja.

KT