Zagreb

Misijska volonterka godine


U povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela (PMD) Hrvatske vlč. Antun Štefan, proglasio je Nikolinu Verbić – misijskom volonterkom 2018. godine.

Iz PMD-a su istaknuli kako je ovo imenovanje zahvala je Nikolini na dobroti i ljubavi koju je pružila sudjelovanjem u različitim misijskim aktivnostima. U ime PMD-a vlč. Štefan zaželio je Nikolini obilje Božjeg blagoslova i da njezin primjer bude poticaj i poziv mladima da se uključe u misijski pastoral i tako daruju svoj prinos širenju Evanđelja u Hrvatskoj.

Istaknuo je i da su misijski volonteri pravi misionari jer, makar i nisu otputovali daleko, oni svojim trudom i zalaganjem čine velike stvari koje ostaju zapisane u vječnosti. „Odlazak u daleke krajeve počinje prvim korakom u svojoj okolini“, istaknuo je vlč. Štefan. 

Prema njegovim riječima, djelo ljubavi učinjeno prema bližnjemu, potvrda je naše ljubavi prema Bogu i Nikolina to dobro zna te stoga punog srca u skromnosti poručuje: „Dio sam misijskog kruga.“ Dodatnu radost pružila je činjenica da Nikolina 5. prosinca slavi svoj rođendan, te će ovo rođendansko iznenađenje zauvijek pamtiti.

Podsjetimo, PMD je ustanova Katoličke Crkve koja pomaže djelovanje misionara u misijskim zemljama diljem svijeta. Uz širenje Evanđelja i kršćanstva na prvom mjestu, misionari svjedoče Boga brinući za djecu i odrasle koji trpe od neishranjenosti i gladi. Započinju opismenjavanje i otvaraju škole, brinu se za zdravstvenu zaštitu, uče ljude obrađivati zemlju na napredniji način i potiču cjelokupni napredak jednostavnih i siromašnih domaćih ljudi.

„Propovijedanje Evanđelja treba biti uvijek praćeno brigom za različite ljudske potrebe kako bi ljudi u kršćanima prepoznali istinske Isusove učenike kojima se i sami žele pridružiti! Bogu hvala i kod nas ima misionara!“, istaknuli su iz PMD-a Hrvatske.

KT