PMD

Misijski korizmeni hod


Korizma je vrijeme obnove duha i obraćenja. Svatko ima svoj korizmeni hod koji u sebi sadrži sve ono što život nosi sa sobom. Različite su nam želje, razmišljanja, problemi, nadanja, očekivanja...

U korizmenom hodu potrebno je stati i vidjeti kako i kamo dalje. Pogledati u svoju glavu, srce i nutrinu te razabrati što od toga šteti našem vjerničkom hodu. Puno je toga što možemo nazvati duhovnim karcinom i što nas izjeda iznutra. Ako to na vrijeme ne otklonimo, opasnost je potpune metastaze duha. Zbog toga trebamo prepoznati i dopustiti da u nama raste ono dobro i plemenito, ono što je Bog usadio na našem krštenju.

U sklopu projekta Djeca pomažu djeci Papinska misijska djela pripremila su Misijski korizmeni hod. Od Pepelnice do Uskrsa svakodnevnim poticajima djecu se poziva da prate korake i budu dio akcije Djeca pomažu djeci, te tako postanu dio Djela Sv. Djetinjstva koji molitvom i dobrim djelima pomažu više od 20 milijuna djece u misijskim zemljama.

Osim poticaja odlaska na misu i molitve za obitelj, djecu se potiče i na molitvu za siromašne, bolesne, djecu u misijama, ali i za liječnike i bolesne. Potiče ih se na činjenje dobrih djela poput dijeljenja igračaka sa siromašnom djecom, ali i na odnos prema bližnjemu, npr. iskazati ljubav i poštovanje prema djedu i baki, razgovora s članovima obitelji, umjesto gledanja u mobitel. Tu su i razni drugi „zadaci“ koji potiču da se nešto nauči, napravi, pomogne ili ono najvažnije da se moli.

Osim djece, Misijski korizmeni hod mogu koristiti mladi i odrasli i pronaći poticaje za svaki dan koji će pomoći u razabiranju onoga što vuče unazad i u propast a dati, da u korizmenom hodu u nama rastu svi oni plemeniti osjećaji koji nas približavaju Bogu i svome bližnjemu.

Misijski korizmeni hod dostupan je na mrežnim stranicama PMD-a BiH i Hrvatske.

KT