Sarajevo

Misionarka s. Jacinta Petrović posjetila Misijsku središnjicu


U utorak, 22. rujna Nacionalnu upravu Papinskih misijskih djela u Sarajevu posjetila je s. Jacinta Petrović, misionarka u Beninu.

Dugogodišnja misionarka u Beninu, inače rodom iz žepačkog kraja, s. Jacinta, koja je u Hrvatsku stigla krajem srpnja uspjela je, kako kaže, kao i svaki put na godišnjem odmoru, posjetiti i Misijsku središnjicu u Sarajevu. Ondje ju je dočekala misijska suradnica s. Davorka Šarić.

Misionarka je tijekom svog posjeta progovorila o prilikama u Beninu u aktualno situaciji kada je cijeli svijet zahvaćen pandemijom koronavirusa, istaknuvši kako tamošnji narod nije pokazivao paniku, te da su, nažalost, već naviknuti na razne viruse i epidemije. Kazala je kako je po njih strašnija malarija od koje godišnje umire oko 5 000 osoba, te da ona, budući da se prenosi krvlju, ne bira dob i tako njom mogu biti zaražena i novorođenčad.

Spomenula je i aktivne projekte koje svi dobročinitelji mogu pomoći, posebno stavivši naglasak na dovršetak jednog od sirotišta i njihovu želju da osnuju rodilište kako bi se u određenoj mjeri stalo u kraj smrtnosti majki pri porodu koja je trenutno na visokoj razini.

Također, s. Jacinta uputila je zahvalu svim dobročiniteljima koji su i do sada svesrdno pomagali njihovu zajednicu i misiju, te pozvala da oni koji su u mogućnosti to i nastave, kao i moliti za njih.

J.P., KT