Venecuela

Misionarski obojen Nacionalni dan mladih u Venezueli


Kao dio različitih inicijativa planiranih za 13. nacionalni dan mladih (JNJ), koji se u Venezueli inače obilježava u nedjelju najbližu 12. veljače, misijske skupine mladih iz župa Nadbiskupije Maracaibo sudjelovale su na Suboti misijske mladeži (SAJUMI), koja je upriličena 15. veljače u crkvi Sv. Martina de Porresa u Maracaibu.

Kako se navodi u izvješću za agenciju Fides, dan je obilježen različitim formativnim, rekreativnim, molitvenim, meditativnim i evangelizacijskim aktivnostima, a okupio je više od stotinu mladih ljudi iz različitih zajednica koje dijele karizmu Jovenmisiona – odnosno Službe za misijsku animaciju i suradnju.

Veliko sjemenište Maracaiba također je sudjelovalo i provelo evangelizacijske i bratske inicijative kroz sportske aktivnosti.

Povjerenstvo mladih Nadbiskupije Maracaibo slavilo je 13. nacionalni dan mladih (JNJ) kroz brojne aktivnosti koje su se odvijale u župama, prema geslu koje su odabrali: Mladi Venezuelci, Krist živi i ljubi vas žive!, a koje je bilo popraćeno biblijskim citatom Navještenja: „Ta Bogu ništa nije nemoguće“ (Lk 1,37).

Svi svećenici bili su pozvani slaviti ovaj dan u svojim župama tijekom nedjeljne euharistije 16. veljače, prateći naznake iz vodiča koji je služio kao pomagalo, tako da je ova namjera Venecuelske Crkve bila prisutna u liturgiji te su vjernici bili motivirani na suradnju svojim molitvama i prikupljanjem posebne kolekte za rad koji je u zemlji provelo Ministarstvo mladih.

Spomenimo kako je Nacionalni dan mladih prostor namijenjen mladim ljudima za slušanje, razmišljanje, razmjenu iskustava i slavljeničke trenutke.

KT