Na Misijsku nedjelju „Milijun djece moli krunicu“


Inicijativa „Milijun djece moli krunicu“ koju organizira Zaklada papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“ (ACN), a u čije je uključenje pozvao papa Franjo, provest će se diljem svijeta na Svjetski dan misija, u nedjelju 18. listopada.

„Sljedeće nedjelje, 18. listopada, zaklada Pomoć Crkvi u nevolji pokreće inicijativu Za jedinstvo i mir, milijun djece moli krunicu. Potičem tu lijepu manifestaciju koja uključuje djecu iz cijelog svijeta, koji će posebno moliti za kritične situacije izazvane pandemijom“, rekao je papa Franjo na kraju Angelusa u nedjelju 11. listopada, prenosi IKA.

Iz zaklade su pozvali župe, vrtiće, škole i obitelji da se uključe u inicijativu moleći s djecom krunicu za jedinstvo i mir u svijetu. Kako su u inicijativu uključene i ustanove koje ne rade nedjeljom, inicijativa će trajati do ponedjeljka 19. listopada.

Spomenimo kako je kampanja dječje krunice pokrenuta je 2005. u glavnom gradu Venezuele Caracasu. Dok je nekoliko djece molilo krunicu u svetištu uz cestu, neki od prisutnih ljudi prisjetili su se da je Sv. Padre Pio rekao: „Kad milijun djece bude molilo krunicu, svijet će se promijeniti“. Kampanja se brzo proširila svijetom. ACN podržava kampanju od 2008., a organizaciju svjetske kampanje preuzeo je prije dvije godine.

Na stranici Đakovačko-osječke nadbiskupije mogu se preuzeti prigodni materijali na hrvatskom jeziku: Pismo djeci, letak s objašnjenjem kako se moli krunica i radosnim otajstvima za djecu te plakat.

J.P., KT