Tanzanija

Ogulinska humanitarka osigurala 20 stipendija za djecu iz Tanzanije


Dr. Danira Štimac svoj prvi godišnji odmor odlučila je provesti prošle godine u Tanzaniji u misiji Kisongo kod don Velimira Tomića koji tamo već više godina pomaže mjesnom stanovništvu i gradi crkvu i dječji vrtić.

Mlada ogulinska doktorica dentalne medicine došla je u Tanzaniju s prvenstvenom željom upoznati mlade, pomoći im u dentalnoj i zdravstvenoj skrbi, doznati više o njihovim potrebama i najnužnijim sredstvima kojima im se može olakšati težak život u velikom siromaštvu, slabog obrazovanja i zdravstvene zaštite, piše portal Gospićko-senjske biskupije.

Nakon dvotjednog druženja s ljudima u Kisongu, Danira je odabrala 14-godišnju djevojčicu Prisku za koju se obvezala da će ju školovati za učiteljicu te da će u Ogulinu pronaći donatore za obrazovanje 20 najsiromašnije djece (školarina, hrana i odjeća), kojima za jednu godinu školovanja treba oko 200 eura. Sva je ta obećanja i ostvarila.

Don Velimir daje prikupljena sredstva korisnicima stipendija

Trebalo joj je za to više od pola godine, ali je uspjela uz pomoć čuvara svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama popa Ante Luketića. Do kraja godine od dobrotvora, njih 20 iz Ogulina, Rijeke, Zagreba, Varaždina, Pakoštana i Oštarija sakupila je 4890 eura koje je proslijedila na račun don Velimira u Kisongu a on je taj novac uručio potrebitima na sam Badnjak. Mnogi su joj se javili nakon članka u Glasu Koncila te emisije na HKR-u.

Dr. Štimac planira i idućih godina nastaviti s tim humanitarnim radom dok korisnici stipendija ne završe školovanja.

KT