Peru

Otvorena „Misijska godina kršćanske inicijacije“


Na svetkovinu Krštenja Gospodinova , 10. siječnja u katedrali u Cuscu, u Peruu, otvorena je „Misijska godina kršćanske inicijacije“.

Metropolit i nadbiskup Cusca mons. Richard Daniel Alarcón Urrutia, na mrežnoj stranici nadbiskupije istaknuo je važnost koju će 2021. imati za formaciju vjernika kao Isusovih učenika misionara. „Ova će misionarska godina skrenuti pozornost na proces kršćanske formacije djece, adolescenata, mladih i odraslih. Svi će kršteni biti pozvani na tu obvezu 'biti Isusovi učenici misionari'“, napisao je nadbiskup, prenosi Vatican News.

On je stoga sve vjernike, kao i sve pastoralne djelatnike laike koji sudjeluju u evangelizaciji Crkve u Cuscu na raznim pastoralnim područjima i u svojim župama, potaknuo da radosno, s optimizmom i nadom sudjeluju u toj Misionarskoj godini kršćanske inicijacije.

Župnike je pozvao da u župama, u skladu s mogućnostima, na nedjeljnoj misi slave otvorenje te godine s pastoralnim skupinama. Osim toga, prianjajući uz inicijativu pape Franje koji je 2021. proglasio Godinom Svetoga Josipa, mons. Urrutia najavio je kako će upravo taj svetac biti zaštitnik kršćanske inicijacije, imajući na umu da je Sv. Josip bio djetetu Isusu odgojitelj u vjeri.

J.P., KT