Presnače

Pjevači Betlehemske zvijezde razveselili bolesne


Uoči Bogojavljenja vjeroučenici župe Sv. Male Terezije iz Presnača uključili su se u akciju "Pjevači Betlehemske zvijezde".

Uoči blagdana Bogojavljenja, 5. siječnja vjeroučenici župe Sv. Male Terezije iz Presnača kod Banje Luke uključili su se u akciju Papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva – Pjevači Betlehemske zvijezde.

Obučeni u kraljeve i anđele, slijedeći zvijezdu, posjetili su bolesne i siromašne te pjesmom donijeli radost Božića u njihove domove. Posebno dirljivi susreti bili su s bolesnim župljanima koji su i male Pjevače rasplakali. Također, posjetili su i samostane sestara Klanjateljica Krvi Kristove, Milosrdnica i Misionarki Ljubavi, a u svom domu, Biskupskom ordinarijatu, dočekao ih je i biskup banjolučki mons. Franjo Komarica sa svojim suradnicima.

Na tom putu za siromašnu djecu u misijama prikupili su 202,55 KM koje će proslijediti Nacionalnoj upravi Papinskih misijskih djela BiH. Ovim prilogom vjeroučenici, Pjevači Betlehemske zvijezde župe Presnače, priključili su se brojnoj djeci diljem svijeta, koja pod nazivom Pjevači Betlehemske zvijezde prikupljaju priloge u korist svojih siromašnih vršnjaka u misijskim krajevima svijeta.

Župa Presnače posvećena je zaštitnici misija Sv. Maloj Tereziji. Njezino je središte biskupijsko svetište posvećeno toj svetici koja vjernike nadahnjuje na ljubav prema misijama i misijske aktivnosti, što je najočitije u pohodu prigodom Tri kralja kada najmlađi župljani obučeni u kraljeve pjevaju i skupljaju milodare koji se šalju u Misijsku središnjicu za Djelo Sv. Djetinjstva. U svemu tome podržavaju ih presnački župnik mons. Ivica Božinović i vjeroučiteljica Blaženka Ivekić.

KT