Zambija

Podržite misijske projekte školovanje djece


Svećenik Krčke biskupije don Boris Dabo, kao misionar djeluje u Zambiji od 1983. Do danas je osnovao više misija te u njima izgradio crkve i kapelice, bolnice, dječje domove, škole…

Djeca u Zambiji

Djeca u Zambiji

Posebno brine o obrazovanju djece u malim seoskim školama. I početkom ove godine kao važan zadatak istaknuo je školovanje djece u svojim misijama Njoko, Nawinda i Maziba koje obuhvaćaju desetke sela koja su udaljena stotinama kilometara jedni od drugih.

Neke škole vodi misija preko svojih učitelja animatora, a neke su državne i nemaju dovoljan broj učitelja za svu djecu, pa im se pomaže u plaćanju dodatnog učitelja. Ako škola ima učitelja, sva djeca mogu ići u školu. No, potrebna im je i uniforma i školski pribor. Bez pomoći don Borisa u izgradnji škole, plaćanju učitelja, školskog pribora, uniforme i obroka većina djece nikada ne bi mogla pohađati školu.

„Zato je njemu i drugim našim misionarima svaka pomoć za školovanje djece neizmjerno dragocjena i važna. Bez vaše pomoći ne bi mogli učiniti ništa. Hvala vam na dosadašnjim darovima preko Papinskih misijskih djela (PMD) s kojima smo početkom godine mogli pripomoći djeci u misijskim zemljama da idu u školu. Pozivamo vas da i dalje pomažete školovanja djece kod don Borisa, ali i drugih 80 hrvatskih misionara i misionarki“, istaknuli su iz PMD-a Hrvatska.

Dodajmo da svi koji to mogu misionarima i u drugim projektima mogu pomoći preko nacionalnih ureda PMD-a u Zagrebu i Sarajevu, ali i molitveno, što je također misijama od velike koristi.

KT