Madagaskar

Preminuo misionar don Vladimir Stuhli


Salezijanac don Vladimir Stuhli, misionar na Madagaskaru, preminuo je od posljedica bolesti COVID-19, nakon četiri dana hospitalizacije u gradu Tamataveu.

Foto: IKA

Foto: IKA

Don Vladimir je rodom iz župe Punitovci kod Đakova. Rođen je 18. srpnja 1963. u filijali Josipovac Punitovački. I prije nego je postao svećenik don Vladimir je bio u misijama na Madagaskaru. Ondje je i zaređen za svećenika. Tijekom misionarske službe don Vladimir je u službi ekonoma gradio nove crkve i škole te gorljivo brinuo za dobrobit mladih, u duhu Sv. Ivana Don Bosca, čijoj je zajednici pripadao.

Bio je predan svojoj misionarskoj službi u raznim misijskim postajama i zajednicama na Madagaskaru. Iako je rođen u Hrvatskoj, tijekom gotovo 30 godina misionarske djelatnosti učinio je Madagaskar svojom domovinom.

Don Vladimir je prošle godine u veljači sa župljanima svog rodnog Josipovca Punitovačkog proslavio svoj srebrni jubilej misništva zajedno sa župnikom svoje rodne župe dr. Đuricom Pardonom.

U vijesti o smrti don Vladimira, njegova subraća i suradnici u gradu Tamataveu opisuju ga poduzetnim, kreativnim, angažiranim, srdačnim i veselim evangelizatorom koji je neumorno i s puno nade naviještao Radosnu vijest brinući se i za dušu i za tijelo povjerenih mu vjernika. Bio je dar svima koji su ga poznavali i koji su s njime surađivali. Zahvalni za svjedočanstvo vjere misionara Stuhli, kao i za svjedočanstvo vjere još dvojice subraće koji su također preminuli od bolesti COVID-19.

Tijelo pokojnog don Vladimira bit će sahranjeno na tlu misijskog centra kojeg je osnovao u Tamataveu.

Kako prenosi IKA, zajednica vjernika njegova rodnoga mjesta i cijela župa Sv. Ladislava kralja Punitovci Bogu zahvaljuje za don Vladimira i njegovo misionarsko djelovanje. Euharistijskim slavljem 30. ožujka u 17 sati uz prisutnost rodbine don Vladimira u filijalnoj crkvi Sv. Mihaela u Josipovcu Punitovačkom zahvalit će Bogu za njegov život i rad na njivi Gospodnjoj.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

J.P., KT