Australija

Zbog pandemije ne bismo smjeli zaboraviti siromašne i najranjivije


„Catholic Mission Australia“, odnosno Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Australiji odaslala je svoj apel koji se odnosni na stanje prouzrokovano pandemijom „koronavirusa“.

Foto: catholicmission.org.au

Foto: catholicmission.org.au

„Diljem svijeta, stotine misija je zaustavljeno zbog virusa COVID-19: mnogi misionari bili su prisiljeni smanjiti obim svoga djelovanja ili ga potpuno obustaviti. Svećenici, redovnice i njihovi suradnici čine sve moguće kako bi osigurali najbolju praktičnu i pastoralnu podršku potrebitima, unatoč zdravstvenoj krizi, ali često su to karitativne službe koje se oslanjaju na donacije. Zato je važno da čak i tijekom ovog teškog razdoblja svatko od nas nastavi podržavati one koji su u najvećoj potrebi“, ovo je apel u sklopu bilješke Catholic Missiona Australia, odnosno Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Australiji kojeg je objavila Ageznia Fides.

Među odgođenim aktivnostima, kako se navodi u bilješci, je i dom za djecu Eden Gardens Children's Home, u indijskom gradu Khuzuma, u državi Nagaland: „Dom brine za 250 zapostavljene djece, osiguravajući im smještaj, obrazovanje i duhovno vodstvo. Trenutno, većina djece koja je ondje obitavala poslana je kući zbog karantene. No, mnogo je i onih koji se nemaju komu vratiti, odnosno nemaju obitelji: zato je važno nastaviti pružati potporu Eden Gardensu s donacijama na daljinu.

Catholic Mission poziva da se ne napusti one koji su već zapostavljeni. „Iako smo suočeni s izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa ovdje u Australiji, ne smijemo zaboraviti kako će se uvjeti skupina diljem svijeta koje su već krhke dodatno pogoršati. I u ovom sudbonosnom vremenu, moramo biti spremni odazvati se pozivu ljubavi za Boga i bližnjega/ susjeda“, poručili su iz Catholic Missiona.

Važno je dodati kako Catholic Mission podržava 1 100 misionarskih inicijativa u više od 160 zemalja, uključujući Indiju, Šri Lanku, Mianmar i Ganu, kako bi se ondje realizirale aktivnosti za lokalne katolike. Oni zapravo prepoznaju temeljne potrebe stanovništva koje tada prima dobrotvorne akcije, tako što se nude stvarne mogućnosti rasta, bez obzira na etničku pripadnost, vjeru, spol, kulturu, društveni status.

J.P., KT