Poveća skupina turskih mladića divljala u bečkoj crkvi


Pedesetak osoba turskog porijekla uletjelo je, 29. listopada, u crkvu Sv. Antuna Padovanskog u austrijskoj prijestolnici Beču te udaralo klupe i ispovjedaonicu uzvikujući "Allahu Akbar".

Prema listu Kurier, nakon incidenta svećenik je pozvao policiju, ali počinitelji su napustili crkvu prije dolaska snaga reda. Regionalni odjel Ureda za zaštitu ustava i antiterorizam vjeruje da iza incidenta stoji skupina radikalnih turskih ekstremista, koja djeluje na tom području, izvijestili su austrijski mediji, a prenio je tribun.hr.

I ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer i kancelar Sebastian Kurz osudili su nemili događaj.

"Svi kršćani moraju imati pravo na slobodno i sigurno prakticiranje vjere u Austriji! Čvrsto ćemo nastaviti borbu protiv političkog islama i ovdje ćemo se suzdržati od lažne tolerancije", napisao je Kurz na svojoj stranici na Twitteru.

Komentirajući nedavni teroristički napad u francuskoj Nici, koji je na brutalan način odnio živote troje ljudi, Nehammer je rekao da je "svaki teroristički napad zapravo napad na našu demokraciju i naša europska temeljna i slobodarska prava".

Nažalost, rijetki su mediji prenijeli ovaj incident koji zasigurno ima poveznica s rastućom kršćanofobijom u Europi, događajima u Francuskoj te sukobima na Kavkazu.

Ž.I., KT