Zagreb

Dvije nove dječje knjige u izdanju „Kršćanske sadašnjosti“


Biblioteka „Kana klub“ bogatiji je za dva nova dječja izdanja hrvatskih autorica.

Za mlađe čitatelje stigla je slikovnica pod naslovom Anđeo Aniel, a potpisuje ju Ljerka Šimara.

Anđeli su bića svjetlosti i ljubavi, a najviše od svega žele djeci postati anđeli čuvari. Takav je bio i anđeo Aniel. Kako bi postao čuvar djevojčici Anici, uputio se na Zemlju. U tome ga je želio spriječiti gadni i opaki Hulj Mulj. Međutim, anđeo Aniel ga se ne boji, on zna kako je snaga molitve jača od svake zloće i tako svojim pothvatima vodi mlade čitatelje na čudesno putovanje iz kojega mogu mnogo toga naučiti. Slikovnica je vrlo maštovito ilustrirana te će pastelne boje radoznale čitatelje povesti korak bliže anđeoskom svijetu o kojem knjiga govori.

Drugi naslov Evanđelje za djecu. Liturgijska godina C, namijenjen je osnovnoškolcima, a potpisuje ga Iva Noršić. Knjiga na privlačan i zanimljiv način pomaže djeci da se tijekom cijele liturgijske godine pripremaju za nedjeljne mise te da upoznaju Božju riječ, Božju poruku i njegovu neizmjernu ljubav. Uz originalne, zabavne i poučne ilustracije, kao i poticajna pitanja te tumačenja Božje riječi djeci razumljivim rječnikom, maleni čitatelji promišljat će o vjeri i o tome kako se vjera odražava na njihov život.

Knjiga je prekrasan dar djeci, ali i dragocjena pomoć roditeljima, bakama i djedovima, katehetama i svima onima koji pomažu djeci da upoznaju Boga i rastu u vjeri. Ilustrirali su je Marijin i Mihael Kuzmičić.

Oba naslova dostupna su u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti.

N.Ž., KT