Objavljena knjiga „Sveti Ivan Pavao II. – Život i molitve“


Uoči proslave spomendana Sv. Ivana Pavla II. koji se slavi 22. listopada, objavljena je knjiga „Sveti Ivan Pavao II. – Život i molitve“ vlč. Krunoslava Kolara.

Knjiga „Sveti Ivan Pavao II. – Život i molitve“

Knjiga „Sveti Ivan Pavao II. – Život i molitve“

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije vlč. Krunoslav Kolar knjigu je u godini 100. obljetnice rođenja Ivana Pavla II. priredio kao svojevrstan zavjetni i zahvalni dar s ciljem širenja štovanja svetog Pape, javlja IKA.

U prvom dijelu knjige je jezgrovit životopis Sveca čiji je život bio napose prožet Bogom i pobožnošću prema Presvetoj Bogorodici. Drugi dio donosi izabrane molitve kojih je autor papa Ivan Pavao II., kojega mnogi opisuju kao istinskog čovjeka molitve. U trećem dijelu sabrane su različite pobožnosti i molitve na čast Sv. Ivanu Pavlu II. Četvrti dio sadrži liturgijski obrazac za misu s prigodnim čitanjima kao i za liturgiju časova o slavlju Sv. Ivana Pavla II., koji može biti od osobite koristi klericima i osobama posvećenog života.

Na kraju, kao dodatak ovom djelu koje različitošću sadržaja želi čitatelje povezati s predstavljenim likom, izneseno je osobno svjedočanstvo vlč. Kolara kao iskaz zagovora i blizine svetog pape Ivana Pavla II. te kao poticaj da se i drugi odvaže povjeriti njegovu zagovoru.

Knjiga je objavljena u izdavačkoj kući Naklada Benedikta, a moguće ju je naručiti preko mrežne knjižare ili na adresu e-pošte naklada@naklada-benedikta.hr.

J.Vr.,KT