Prva knjiga fra Damira Pavića


U izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” iz tiska je izišla prva knjiga fra Damira Pavića pod naslovom „Na svetost pozvani”.

Knjiga je skup tekstova koji su tijekom godina objavljivani u Svjetlu riječi, a u kojima je fra Damir na studiozan način prikazivao ljudski i duhovni profil svetaca ili blaženika po vlastitom izboru.  

Autor posve nenametljivo, a jezgrovitim rečenicama, prenosi ključne poruke i poticajne misli ovih Božjih ugodnika, približavajući čitatelju njihovu karizmu i dopuštajući da ga primjeri tih ljudi i žena i danas osvoje, nadahnu te nahrane, a da ih on prihvati i zavoli kao svoje najbliže uzore i zagovornike.

Ovim će se djelom, nedvojbeno, moći bogato okoristiti prije svega oni koji traže popularno duhovno štivo. Također može biti od pomoći i svećenicima kod pripremanja propovijedi na dane svetačkih blagdana, odnosno kod traženja primjera koji će slikovito potkrijepiti navode Riječi Božje nedjeljom ili tijekom tjedna.

Vrijedi podsjetiti kako je čitanje životopisa svetaca dio najbolje tradicije katoličke duhovnosti i ostaje, iako ponešto zanemareno danas u praksi, i dalje pouzdano pomagalo za rast u vjeri.

Knjigu je moguće naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na redakcija@svjetlorijeci.ba. Također se nalazi i na web knjižari Svjetla riječi, kao i knjižarama u Vitezu i Livnu te u Sarajevu na adresi Zagrebačka 18.

J.M., KT