Profesor povijesti iz KŠC-a proglašen najboljim "online" nastavnikom u BiH


Dugogodišnji profesor povijesti u KŠC-u "Sveti Josip" u Sarajevu, Leonard Valenta, osvojio je prvo mjesto u izboru za "Naj online nastavnika/učitelja" u Bosni i Hercegovini.

Na javnom pozivu za nominaciju najboljeg online nastavnika prijavljeno je više od 300 nastavnika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a profesora Valentu nominirali su učenici i njihovi roditelji. Izbor je proveden javnim pozivom i glasovanjem u organizaciji Vienna osiguranja VIG u sklopu projekta U zdravoj školi zdrava djeca.

Veliko interesiranje za izbor polučilo je više od 25 000 glasova za nastavnike/učitelje, a profesor Valenta je zadobio najveće povjerenje i broj glasova.

"Ova nagrada je velika čast za mene, ali prije svega priznanje za moj dosadašnji rad. Teško mi je povjerovati da je nastavnik povijesti,  koja tradicionalno slovi kao dosadni i suhoparni predmet osvojio ovu nagradu. Pokazatelj je to da se stručnim zalaganjem, osobnom požrtvovanošću i radom može postići čak i ono što je nevjerojatno”  izjavio je profesor Valenta.

Inače, tijekom online nastave u jeku pandemije i lockdowna, profesor Valenta je kreativnim i domišljatim idejama i metodama, održavao pozornost učenika i motivirao ih za rad.  Njegovi sati povijesti, ispunjeni glumom, kostimiranjem, kreativnim zadacima, duhovitim projektima i zabavnim sadržajima bili su usmjereni i na očuvanje mentalnog zdravlja učenika u vremenu lockdowna.

Vašoj pozornosti preporučamo intervju koji je prof. Valenta dao za Katolički tjednik povodom listopadskog hodočašća vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i OS BiH na ostatke Bobovca.

Ž.I., KT