Kardinal Puljić primio studente iz Bostona


U četvrtak, 22. srpnja, vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić primio je 21 američkog studenta sa sveučilišta iz Bostona (SAD) koji su došli s sa svojim profesorom političkih znanosti Denisom Sullivanom.

Riječ je o skupini studenata sudionika jednomjesečnog ljetnog programa u organizaciji Northeastern Universityja prilikom kojeg posjećuju Srbiju te Bosnu i Hercegovinu. Ovaj program traje već 12 godina i pruža svake godine priliku novim generacijama studenata da upoznaju političku, društvenu, ekonomsku, kulturnu, povijesnu i religijsku situaciju ovdašnjih prostora i naroda, a u plan je već nekoliko godina uvršten i posjet vrhbosanskom nadbiskupu.

Tako je i ove godine američkim studentima pružena prilika da upoznaju stanje i povijest katolika i Katoličke Crkve u BiH upravo od kard. Puljića, koji je u svojem izlaganju povijesne prilike i aktualno stanje Crkve stavio u širi društveno-povijesni kontekst.

Svojim obraćanjem je izazvao veliko zanimanje kod studenata te su uslijedila brojna pitanja nadbiskupu. Posebno zanimljiva tema studentima bila su ratna zbivanja u Sarajevu kojima je kardinal osobno svjedočio kroz sve vrijeme rata te je stoga mogao iz prve ruke odgovarati na njihova pitanja o tom razdoblju.

Na kraju su gosti iz Bostona zahvalili kardinalu te nastavili svoj posjet glavnom gradu BiH.

Ž.I., F.Š., KT