Hodočašće u Canberri na proslavu spomendana Bl. Stepinca


Hrvatski narod časti svog blaženika bez obzira gdje živio. Tako je i ove godine na Stepinčevo bilo posebno svečano u Canberri u Australiji...

Pripreme za proslavu Stepinčeva u Canberri započele su sv. misama trodnevnicama u čast blaženika. Mise je predslavio fra Marko Hrgota, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Kao i prethodnih godina autobusi puni vjernika sa svećenicima i časnim sestrama Klanjateljicama Predragocijene Krvi Kristove iz Sidneya i Wollongonga su došli na hodočašće u Canberru .

Ovogodišnje misno slavlje na Stepinčevo je predslavio fra Ivan Pilić, uz koncelebraciju fra Josipa Kešine iz Sidneya, fra Marka fra Miroslava Jelića, voditelja misije.

Fra Ivan je u svojoj propovijedi opisao život i rad Bl. Alojzija Stepinca koji može biti putokaz kroz život svima.

Osim ministranata pri oltaru su bila i mlađa djeca u narodnim nošnjama koji su kasnije u procesiji prinijeli prikazne darove.

Uz senatora za australsku glavnu teritoriju Zdenka Šešelja te goste iz Sidneya i Wollongonga bilo je prisutno osoblje iz Veleposlanstva Republike Hrvatske.

Pjevački zbor Sv. Cecilije uljepšao je svečanost.

Kako javlja bosnasrebrena.ba nakon mise i završne molitve pred kipom Bl. Alojzija Stepinca, slijedio je tradicionalni crkveni piknik uz bogati ručak uz pjesmu lokalnih glazbenika.

KT