Vatikan

Imenovani novi djelatnici Tiskovnoga ureda Svete Stolice


Privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti dobio je 11. siječnja četvero novih suradnika koje je imenovao voditelj Dikasterija za komunikaciju Paolo Ruffini.

Francuskinja Romilda Ferrauto (64) tako je imenovana „višom savjetnicom” vatikanskoga glasnogovornika a asistentima su imenovani američka redovnica s. Bernadette Reis i Peruanac Raul Cabrera Perez, prenosi Kathpress. Ferrauto je dugogodišnja djelatnica u francuskoj sekciji Radio Vatikana te je pratila pet posljednjih biskupskih sinoda, a Reis i Cabrera dosad su radili za portal Vatican News. „Menadžerom“ Tiskovnoga ureda imenovan je Amerikanac Thaddeus Jones, također dosadašnji djelatnik Vatican Newsa, a prije zadužen za online-projekte nekadašnjega Papinskoga vijeća za sredstva društvene komunikacije.

Donedavni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Greg Burke i njegova zamjenica Paloma Garcia Ovejero, koji su 31. prosinca 2018. podnijeli ostavke na svoje dužnosti, i nadalje će stajati na raspolaganju svojim nasljednicima u ovoj prijelaznoj etapi.

Osvrnuvši se na imenovanja u razgovoru za agenciju SIR, Gisotti je između ostaloga istaknuo težnju za internacionalnošću novinarskoga rada kao i upotrebu „internih snaga“ kojima će se poboljšati i izmjena informacija između vatikanskih medija i Tiskovnog ureda te smanjiti proturječnosti u komunikaciji.

KT / IKA